Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


dinsdag 7 februari 2012

Affo !

Mijn Pilates les zit er weer op en ik zit lekker aan een kopje thee. Jullie hadden nog een affo tegoed. Een quilt die mijn vader heeft doorgepit.

En hier is hij dan: Simpel, geen verzonnen patroon, gewoon bij hen vandaan gehaald met een mooi effect. 1 Jellyrol en tussenstof. Met de machine gemaakt en met de hand door gequilt.
In  het oude weblog heb ik er al eens over verteld. Ik ben opgegroeid tussen stof. Mijn opa was kleermaker en mijn vader had een gordijnenatelier/meubelmakerij. Hij maakte altijd iets bijzonders. Spreien die hij met de hand "doorstikte", gordijnen die in schouwburgen of theaters terecht kwamen. Bijzondere stoelen bekleedde hij. Dus de liefde voor al die lappen stof zit in mijn genen. En mijn vader, al bijna 12 jaar gepensioneerd, kan er nog steeds van lappen stof genieten. Genieten als iemand uit de familie een klusje heeft. Genieten van hetgeen ik maak of om mij te helpen. Genieten van al die mooie boeken waar ik mijzelf mee verwen. En EQ7 ten spijt, hij krijgt het voor elkaar met een klein stukje papier, krabbelt wat in de zijlijn, pakt potlood en liniaal en tekent zo een blok of patroon en precies zoals ik het bedoel.  En voor mij? Voor mij is het zo bijzonder en waardevol om dit met hem te delen!

Mijn vader met quilt (let niet op de rommel eromheen) J
En hier een detail.

Mooi toch!
Nu eerst even naar het “ijsjournaal” kijken.
Voor straks welterusten.

8 opmerkingen:

Supergoof zei

Wat heb je een geweldige vader!
:o)

Ellie zei

Wat bijzonder dat je vader je quilt doorpit.
Leuk dat jullie de interesse voor stof delen.
Groetjes, Ellie.

Judith zei

Wat super, wat mooi, bijzonder, waardevol en wat een herinnering!!

Lida zei

Ook ik groeide op tussen stoffen, mijn vader was stoffeerder en heeft mijn moeder leren kennen in de winkel waar ze allebei werkten. Ik zag mijn vader urenlang achter een naaimachine om gordijnen te maken en de rijen van de bioscoop stonden bij ons in de huiskamer om te worden gestoffeerd, maar die vrouwen die lappen kwamen kopen, ze stuk knipten en dan weer aan elkaar maakten vond hij maar rare wezens, tot ik mijn eerste maakte van restjes, dat vond hij wel gaaf! Mijn complimenten voor de prachtige quilt van jouw vader, leuk om met hem je hobby te delen! Groetjes
Lida

katrien zei

Heel leuk gedaan met een jelly roll.

Mascha zei

Wat bijzonder dat je je hobby kan delen met je vader.
En hij levert prachtig werk af.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Wat een prachtige quilt en geweldige vader heb jij.

Avondster zei

Leuke blog en de quilt is geweldig.