Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


zondag 29 april 2012

Lissabon


Afgelopen week ben ik een paar dagen met 4 vriendinnen naar Lissabon geweest. Een stad met een rijke geschiedenis die je overal in de straten terugziet. Maar ook een stad die er heel erg verwaarloosd uitziet en met heel veel armoede. Wij hadden een dag een gids gereserveerd die ons op plaatsen bracht waar je als toerist niet zo gauw komt. Zij adviseerde ons een restaurantje waarbij elke avond de typische Portugese (treur) muziek, Fado, ten gehore wordt gebracht. En inderdaad het was erg treurig die avond, maar het kwam diep uit hun hart.
Fado-instrumenten
Lissabon, een hele belevenis en met al die heuvels, ongelukkige steentjes, hele kleine stoepen en ontzettend veel trappen is het goed voor de kuiten.
Kuitebijters!
Quilts heb ik niet gezien. Wel heel veel stoffenwinkels maar dat waren stoffen om kleding te maken.  In ons appartement hing deze doek in een van de slaapkamers. Geen quilt, maar eigenlijk een hele grote sjaal met allerlei lovertjes erop genaaid.
En verder kom je natuurlijk wel heel veel patroontjes tegen. Op elke muur in de stad kom je tegeltjes tegen. Prima patronen om blokken of een quilt te maken.
Een kleine impressie:Een piepklein winkeltje.
Onze kokkin in het Fado-restaurant
Van dit openbaar vervoer maakten wij veelvuldig gebruik!
Zomaar een idee wat wij zoal gedaan hebben. Lekker gegeten, glaasjes wijn (we hebben ze niet geteld), veel gelachen en plezier met elkaar gemaakt. En nu lekker op de bank, in de joggingbroek en ga ik alle blogs bijlezen.3 opmerkingen:

Ada zei

Ook al zijn er dan geen quiltstofjes (winkels) dan is het wel weer een hele ervaring om in zo'n stad rond te lopen en een beetje cultuur te snuiven
Je foto's zijn prachtig .!

Guusje, zei

Dat ziet eruit als een heerlijke tijd. Fijn dat je zo genoten hebt.

Lida zei

Ja dat is een heerlijke stad, maar je zult je voeten wel gevoeld hebben, ik kan mij dat ook nog goed herinneren! Geniet nu maar lekker na en Fijne Koninginnedag, groetjes
Lida