Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


zondag 15 april 2012

Doopjurken


Vorige week ben ik langs geweest bij de Doopjurken expositie die werd georganiseerd door de Diaconie van de Protestantse Gemeente hier in het dorp.
Heel bijzonder, met achter elke doopjurk wel een verhaal. De meeste doopjurken zijn gemaakt van bruidsjurken. Maar er hingen ook exemplaren van bijvoorbeeld parachutestof, gekantklost (geen goed woord denk ik) gehaakt. Jurken waar wel 45 kinderen of meer in zijn gedoopt en jurken die maar 1 of 2 kinderen hebben gedragen. Jurkjes van meer dan 100 jaar oud. Piepkleine mutjes en verschillende omslagdoeken. Bij sommige zie je dat het materiaal sleetse plekken vertoond maar er zijn ook exemplaren bij die er als nieuw uitzien. Er was ook een doopjurk die nooit is gedragen. De mevrouw die deze doopjurk heeft gemaakt heb ik die middag mogen ontmoeten. Wat een mooi verhaal.
Hier een kleine impressie van de expositie.


Het is hier wat druilerig vandaag, vanmiddag gaan de DS's naar Vitesse, mijn lief zit achter de buis voor de Amstel Gold Race en ik ga beginnen met een snel machinewerkje van verschillende charmpacks.
Geniet van een fijne zondag,
5 opmerkingen:

Lida zei

Wat een schitterende expositie! Wat een bijzondere jurken zie ik al hangen en wat leuk die verhalen erbij! Hier maar 1 doopjurk in huis, die slechts door twee is gedragen!
Heel fijne dag en plezier met de steekjes,
Lida

Annelies zei

Wat een mooie en leuke expositie !

Guusje, zei

Wat is dat geweldig mooi om te zien, kan me voorstellen dat je ervan genoten hebt. Ik heb mijn eigen doopjurk ook nog zo mooi en bijzonder vind ik dat.

Ada zei

Prachtig om te zien al die doopjurken
Ik kan wel begrijpen dat je daar van genoten hebt.!

tiny zei

Wat een leuke expositie.