Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


vrijdag 16 maart 2012

Bezoek ArtEZ

Dit berichtje heeft eigenlijk niets met quilten te maken. Maar wel alles met creativiteit, ideeën, naald en draad, stoffen, heel veel stoffen, ontwerpen en jonge mensen die hun ziel en zaligheid leggen in die creativiteit.
Voor mijn werk heb ik weer een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Na een lange periode van voorbereiding was het gisteren dan zover. We brachten met zo’n 125 gasten een bezoek aan ArtEZ, het walhalla hier in Arnhem voor als je van cultuur en creativiteit houdt. HBO-opleidingen o.a. op het gebied van zang, dans, klassieke muziek, theater en natuurlijk mode.  Ik heb deelgenomen aan de rondleiding bij de faculteit Mode. En ik keek mijn ogen uit.
Kijken jullie even mee?
Het breilokaal. Ja ze leren breien. De bedoeling is dat men leert wat gebreide materialen doen als het verwerkt wordt in kleding.
De docent vertelde ook dat ze in het derde jaar kantklossen krijgen. Ook dit is om te leren wat het materiaal doet en hoe je het kunt verwerken.
Een naailokaal met heel veel naaimachines (niet te zien op deze foto). 
Klein formaat, heel simpel en allemaal Pfaffs. 
Een wand met allemaal tekeningen en ideeën die uitgewerkt worden. 
De andere kant van het naailokaal.
De jongen achterin was me toch een mooie jasje aan het maken!
Tekeningen, ideeën, stoffen op allemaal hele grote tafels, lekker een goede hoogte. 
Ideaal voor ons quilters om een quilt te dubbelen!
Een moodboard.
Even pauzeren!
Dit zijn vierdejaars studenten. Zij werken vanaf december onafgebroken aan een collectie die ze aan het eind van het jaar kunnen presenteren. Van de 350 aanmeldingen per jaar worden er na een strenge selectie 2 klassen geformeerd van elk 22 leerlingen. Van deze groep komen er (slechts) 2 bij de grote namen als Yves Saint Laurent, Lagerfeld, Versace terecht. 

Ontzettend leuk om te zien hoe deze jonge mensen hiermee bezig zijn. Het was 's avonds dus waren er niet veel aanwezig. Als je je een keer de kans krijgt, loop er eens naar binnen of bezoek een open dag. Van harte aanbevolen! www.artez.nl

Fijn weekend, geniet ervan!

2 opmerkingen:

ellahueting zei

Wat een leuke blog. Fijn dat het bezoek een succes was. We (de organisatoren van ArtEZ) zijn ook enthousiast dat er zoveel ondernemers kwamen.

Ada zei

Dit is inderdaad bijzonder als je daar zo mag rondkijken en ik kan me dan ook helemaal voorstellen dat je van de dag genoten hebt

Ik heb de link van de website bij mijn favorieten gezet