Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


zaterdag 26 april 2014

Middagje Den Bosch deel 2

Velen zijn mij al voorgegaan met het verslagje van een dagje Den Bosch bij Bossche Quilts & Meer. Waar Juud een boeiend verhaal hield van haar Dear Jane maar ook een stukje geschiedenis achter de quilt uitlegde. Interessant om daar je gedachten over te laten gaan en te zien hoe en onder welke omstandigheden deze quilt in 1863 gemaakt moet zijn.

Het atelier van Wietske is echt aan te bevelen. We werden gastvrij ontvangen door Wietske en Herman en op tafel stonden lekkere oranjesoezen. Nog even van het mooie weer op het dakterras genieten en het feest kan beginnen.  


Het verhaal slurpte ik op zodat ik vergat om nog meer foto’s te maken. Ik heb altijd bedacht dat als ik een Dear Jane zou maken dit van rood/witte stof zou zijn. Maar nu ik de opbouw van de traditionele Trip around the world heb gezien twijfel ik enorm.
Na de achtergrondinformatie te hebben opgenomen gingen we zelf aan de slag met het scheurvlies. De voorbereiding moet je precies doen maar dan heb je ook wat. Het ziet er mooi en strak uit en het werkt eigenlijk wel heel lekker.

Hier wordt hard gewerkt!


Na nog wat rondgesnuffeld te hebben in het atelier hebben we natuurlijk ook nog aankopen gedaan.
 
De terugreis was wat minder. Normaal sta je in 50 minuten in het centrum van Den Bosch. De terugreis duurde bijna 2 uur! 


Verder wil ik jullie bedanken voor de reacties en lieve privéberichten naar aanleiding van het overlijden van mijn  vader. Dat doet me heel goed. Wat had ik hem graag het scheurvlies willen laten zien want dat is toch wel handig geloof ik. Mijn vader was ook van de nieuwe dingen en handig gereedschap. Jammer, een start met Dear Jane zal hij nooit meemaken maar wie weet, kijkt hij over mijn schouder mee en geeft mij een zetje in de rug.

Fijne dag,

Met een quiltgroet,
Marian

4 opmerkingen:

Judith zei

Goh dat is toch ook gek, mijn moeder overleed en kort daarna begon ik aan mijn dear Jane! Heel wat keren heb ik mij bedacht hoezeer ze deze quilt had weten te waarderen! En als ze nog geleefd had, was ze zeker mee gegaan voor een dagje den vosch. Het was erg leuk om je nu eens echt te ontmoeten, en ben ik blij met mijn klosje Mariannes blauw!

Sis Voorn zei

Ik weet zeker dat hij meekijkt en geniet van zijn dochter !
Dat doen vaders namelijk en zeker die, die ook van handwerk houden. De mijne is er al heel lang niet meer, maar volgt mij op de voet :)

Wietskes Quilts zei

Nou ja, jij bent MARIAN!!!!!!
Hoe leuk is dit. Ik had het echt niet door.
Leuk dat ik je gevonden heb en leuk dat je ook een blog hebt.
je hebt zulke lieve cadeautjes gegeven…….
Ik zal je eens gauw bij mijn favorieten zetten.
heel veel groetjes

Wietske

sylvia zei

hallo Marian, wat leuk dat je bij mij reageerde! Zodoende ben ik nu hier.....
Wat een inspiratie, he, zo'n lezing van Juud!! Nou had ik die niet nodig, maar vond het gewoon gezellig, tis een leuke meid!
En ja, vaders......ook mijn vader was altijd nieuwsgierig naar mijn werk en ik moet hem al ruim 2 jaar missen.
Jij nog gecondoleerd, fijn dat jullie zo'n mooi afscheid hadden, dat lijkt het op één of andere manier toch 'makkelijker' te maken.
lieve groet, Sylvia