Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


zondag 27 mei 2012

Ochtenstond ...wordt middagstond


Ik zat al vroeg achter mijn laptop. Heb namelijk wat in te halen. Het lezen van jullie blogs heb ik verwaarloosd evenals mijn eigen blog. Dus kopje thee erbij, tuindeuren open, vogels die fluiten, hier en daar een kindje dat al vroeg uit de veren is, mijn lief op weg naar Zuid Limburg voor een training,  2 kids genieten van het weekend elders en in de middelste ligt nog op een oor. Dus deze vroege ochtendstond heeft het spreekwoordelijke goud in de mond.
Ondanks de drukke weken ben ik toch nog wel bezig geweest met dingen die met quilten te maken hebben.
In het Hemelvaartsweekend ben ik naar expositie geweest van Trudy Wassink in het kleine kerkje te Rozendaal.

Trudy was zelf aanwezig en wat weet zij veel te vertellen over de geschiedenis van haar quilts. Zij koopt vaak quilts in met name Amerika en deze worden door haar afgemaakt, gerestaureerd en opgeknapt.  Velen zijn gebruikt, soms koopt ze alleen blokken waar ze de quilt van afmaakt maar vaak is wel de top af maar niet gedubbeld. En zo krijg je een bonte verzameling van verschillende soorten quilts. En natuurlijk haar eigen creaties met bijzondere verhalen erachter.

O.a.een piepklein poppenquiljte en een hele bijzondere quilt die geborduurd is. Links eigen werk van Trudy
Links een Barbiequilt van Trudy met alle herkenbare figuren van Barbie en in het midden een impressie van het kerkje 
Verder ben ik bezig geweest met mijn snelle werkje (met machine) zoals ik dat heb genoemd. Men neme 2 charmpacks, maakt hier stroken van en stikt deze aan elkaar, zet er een paar randen omheen en voilĂ  je hebt een quilt.
de stroken 
een blokkenquilt
met rand
Zoete zachte pastelkleuren die ik eigenlijk nog nooit heb gebruikt. Maar deze quilt is voor buiten op de tuinbank of voor op mijn, ik hoop ooit, toekomstige lounge set voor in de tuin. Een beetje het beach house effect zeg maar.  Gisteren nog even voor straf langs het Hobbyhoekje voor een achterkant en daar brachten zij mij op het idee om de blokken rondom met een flanelsteek te versieren en op de punten te knopen. Heb wel mijn geheugen even op moeten frissen maar het is gelukt. Dit is het eerste resultaat.


Geinig toch. Moet nog wel de regelmaat te pakken krijgen maar dat gaat vandaag zeker lukken met deze vrije dag en het mooie weer.
Maar nu eerst deze uitlezen. Hiervoor was het afgelopen nacht te laat.


Grrrr, hebben jullie ook vaak dat de foto's die je wilt plaatsen op een andere plek terechtkomen als je wilt. Nu is morgenstond bijna middagstond geworden! Ik zal wel iets verkeerd doen maar het is gelukt.

Fijne zondag, geniet ervan!

Warme quiltgroet,

3 opmerkingen:

Gerrie zei

Ja, dat van de foto's herken ik wel, hahaha....! Wat een gekl%&i soms. Maar de blokken(van je snelle werkje) zijn erg mooi, hoor!
Prachtige frisse kleuren en vooruit een beetje pastel erbij. Een prima lounge quilt en een hele leuke techniek ook! Van dat knopen dat snap ik niet helemaal (blond);-)
Marian, een fijn (en zonnig) pinksterweekend met veel leuke werkjes......
liefs Gerrie.

Guusje, zei

Wat een mooie foto's en die quilt wordt geweldig mooi en lekker vrolijk. Leuk met het geborduurde erop.

Lida zei

Wat leuk geworden en wat een gave top is het nu! Ja die steekjes en dan knopen geeft een geweldig effect! Ik heb het ook gebruikt voor mijn Victoriaanse quilt en het staat zo gaaf, leuk dat blauwe garen! Groetjes
Lida