Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!


zondag 5 mei 2013

Bezoek Veldhoven


Zoals gezegd togen mijn quiltmaatje Rija en ik gisterochtend naar Veldhoven. Het rijden ging voorspoedig en tegen tienen reden wij de oprit op naar de Koningshof. Perfect geregeld allemaal maar we waren niet de eerste. Er stonden al veel auto’s geparkeerd en bussen uit Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg ontbraken niet.
Wat een super locatie is dit. Voorheen zijn wij wel in Waalre geweest en vorig jaar moesten wij de tentoonstelling aan ons voorbij laten gaan. Je had lekker de ruimte. We hebben eerst de tentoonstelling bezocht. Wat een prachtige quilts hingen er en wat vééééél !
Ik heb veel foto’s gemaakt maar met de belichting liep het niet helemaal goed. Mijn batterij was door het vele flitsen zo leeg.
Hierbij een piepklein tipje van wat er allemaal hing.


Het Belgische quiltersgilde was goed vertegenwoordigd, heel veel persoonlijke quilts uit Israël. Een volledige tentoonstelling van het werk van Colette Berends. Klik hier voor een beeld van deze kunstenares. Verder quilts uit Engeland, Italië, Frankrijk, USA. Ik hoop niet dat ik iemand tekort doe als ik deze niet heb genoemd. Er was zoveel te zien. Kijk voor een volledig idee hier
De quilts uit het nieuwe boek van Petra Prins en An Moonen hingen er en ook Di Ford was aanwezig. Wat een prachtige quilts zijn dit allemaal, stuk voor stuk. Gisteren bleek wel weer dat mijn liefde voor traditioneel quiltwerk nog steeds staat als een huis.
Helaas, helaas, ik had er ook een beetje de pee over in. Het boek van Di Ford was uitverkocht. Men zat op een vrachtwagen met zending te wachten maar helaas, dat was voor ons te laat. Dus ga ik het boek maar bestellen. Maar het was zo leuk geweest om het te laten signeren.
En wat zit er in deze tas?
Mijn aankopen zijn bescheiden deze keer.
Bij Meeuw heb ik  een standaard opgehaald voor mijn linialen. Staat een stuk opgeruimder. En de lapjes kan ik gebruiken in een paar projecten waar ik mee bezig ben.
Het patroon van Josefina gekocht bij Dorry, vond ik gewoon leuk. Ik heb nog wel aardig wat scraps liggen.

In het boek van Petra Prins staat de quilt Tree of Life met een prachtig paneel in het midden. Het appliqueren zie ik niet zo zitten maar er zijn ook prachtige panels voor. Wie weet ga ik deze ervoor gebruiken. Nog wel even strijken :)
En een detail
Nou lieve dames (en heren), geniet van deze prachtige zonnige 5 mei .

Groet Marian

3 opmerkingen:

Berna zei

Wat leuk dat je bij me op bezoek kwam via m'n blog en jammer dat we elkaar niet hebben getroffen gisteren. Maar het was ook zo druk. Ook jammer dat je het boek niet hebt. Ben je niet bij Kaleidoscoop geweest? Die kwamen regelmatig met nieuwe voorraad uitde auto. Het boek is zeker de moeite waard, evenals die van Petra. Succes met bemachtigen van de boeken.

Marianne zei

Ik kocht het boek vandaag,zondag, nog bij de boekenstand van kaleidoscoop, en Di Ford zat er en signeerde de boeken met een leuke tekst erbij. ben er ook helemaal weg van, mijn voorliefde voor die prachtige traditionele patronen blijft ook. ind het soms wel leuk om een artkunstwerk te zien, maar niet om te maken.
Groetjes Marianne

Guusje, zei

Wat een mooie aankopen heb je gedaan en wat een mooie foto's laat je zien van een leuke en mooie dag uit.