Kom Binnen !

Kom Binnen!
Mijn blog gaat voornamelijk over mijn hobby patchwork en quilten. Daarnaast zal ik af en toe berichten plaatsen over hen die ik liefheb en andere dingen die mij bezig houden. Reacties vind ik leuk om te lezen. Veel lees- en kijkplezier.
Quilts, met liefde gemaakt!

woensdag 28 augustus 2013

Bloementuin

In de vakantie heb ik niet veel met mijn lapjes gedaan. Oorzaak? Te warm, geen zin, mooie boeken, leuke plaatsjes bezocht met mijn maatje, ach het kwam er niet van. Maar ik heb wel iets gedaan hoor, ook al is dat weinig. Mijn blauwe bloementuin, met hier en daar wat rood, vordert langzaam maar gestaag.
En deze zakjes wachten om een bloemetje te worden. Dat ga ik vandaag maar eens doen buiten in de tuin. Het is er heerlijk weer voor. 


Fijne dag, geniet ervan.


zondag 25 augustus 2013

Even terughalen

dat gevoel van La Douce France.
Het was al weer een aantal jaren geleden dat wij Bedoin hebben bezocht en de Mont Ventoux hebben bedwongen. Eh, nou ja, ik met de auto en Klaas met de fiets.  
Het was een mooie dag met een strak blauwe lucht. 
Net zoals op de ansichtkaarten. Heel veel wind, maar dat staat daar altijd. En de missie is volbracht. Na al het blessureleed van het afgelopen jaar zijn we supertrots dat het wederom gelukt is.
De garage hebben we maar omgedoopt tot
Er zijn marktjes bezocht. 's Morgens in alle vroegte gingen wij naar de Provençaalse markt in Nyons. Wij waren vroeg dus eerst op een terrasje een petit dejeuner genomen en bekeken hoe al deze mensen met hun kraam bezig zijn om er weer iets moois van te maken. Daarna op pad om cadeautjes, lekker fruit, stofjes en gewoon te genieten van al die lekkere geuren die voorbij komen. 





En mijn lapjes die ik o.a. hier gescoord heb 


Lapjes voor ooit!

Fijne middag.


donderdag 15 augustus 2013

Nog even genieten!

Ja, nog een dag genieten van mijn laatste vrije dag. Wat een luxe. 4 Hele weken was ik vrij en ik heb van elke dag genoten. Wij zijn alweer een weekje thuis. Afgelopen week hebben we de middelste zoon van Schiphol gehaald en nu is er nog een uithuizig. Volgende week is alles weer compleet. Het sporten is weer begonnen en de studies worden begin september weer opgepakt. Tja en dan gaan we weer over tot de orde van de dag.
Maar eerst wil ik jullie laten zien waar wij de afgelopen periode van hebben genoten.

Allereerst werd mijn moeder 80. Een prachtige leeftijd. Weliswaar met wat lichamelijke ongemakken maar ze ziet er nog heel goed uit ! Ja mam, dat is echt zo.




Na een weekje thuis gingen wij op pad naar Zuid-Frankrijk. Wij hadden een gite gehuurd in de Drôme–Provençaal. En deze gite was hier te vinden. Wij zaten in Condorcet, dichtbij Nyons. Ik heb geen aandelen maar wil je tot rust komen en genieten van je omgeving, gastvrijheid, Table d’Hotes dan kan ik je dit adres van harte aanbevelen.
Ook hier in Frankrijk is de natuur laat op gang gekomen en hebben we voor het eerst de lavendel in bloei zien staan. 
Als je zo dicht bij de Mont Ventoux bent dan mag een beklimming hierop natuurlijk niet ontbreken. Daarover later meer. Maar ook meer over de marktjes, mijn lapjes, bezoek van dierlijke aard enz. 

Fijne avond!